neděle 9. listopadu 2008

Rememberance day

Dalším úkolem bylo nafotit Rememberance nebo také Armistice day, den, kdy si Britové připomínají konec první světové války. Několik dnů či snad týdnů předtím nosí lidé na klopách umělý makový květ neboli poppey, který je vzpomínkou na padlé vojáky. Svátek vrcholí vždy 11. listopadu, kdy kolem paláce ve Westminsteru pochodují veteráni a zástupci všech regimentů britské armády, takže ve špalírech kolem vás pochodují Skotové v sukních, letci v červených baretech, Barmánci, arabský regiment v šátcích a Gurkhové, Nepálci se zakřivenejma dýkama z pasem, který sklízí největší potlesk od diváků, protože to byli nejoddanější bojovníci a taky proto, že je mezi ně těžký se dostat.
Tohle všechno jsem se dozvěděl od nedaleko ode mě stojícího chlápka, kterej to dával k dobru svejm známejm, znal každou uniformu "and these must be Lancashire shooters...!" a takhle jel pořád, asi hodinu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Remembrance_Day

Fotky se skrývaj pod touhle singlovkou:

2 komentáře:

Klára řekl(a)...

Ahoj, bezvadný fotky(nejen tyhle), Londýn z nich dejchá mnohem víc než ze slov.
A nechybí tu rudý rtěnky anglickejch nymfiček, horečnatý stavy beztíže z undergroundu ani můj milovanej věčnej lůzr Adrian Mole. Škoda jenom, žes nezrealizoval tu obálku.

Petr řekl(a)...

Ahoj Kláro, díky za pěknej komentář, potěšil mojí rýmou ucpanou hlavu...